دامین حرفه ای وخوب چیست؟ برای پرداختن به این موضوع باید اول بدانید که دامنه و هاست چیست و چه کاربردی دارد.

دامین یا دامنه چیست؟

دامنه، آدرس وب سایت شما در دنیای اینترنت می باشد، از دو بخش اصلی تشکیل شده‌است: نام دامنه و پسوند آن. نام دامنه بستگی زیادی به سلیقه شما و محتوای وب سایت دارد. همان‌طور که گفته شد، این نام می‌تواند متشکل از اعداد، حروف و یا هردوی آن‌ها باشد. نام دامنه با “.” از پسوند آن جدا می‌شود.

پسوندها در دو دسته‌ی اصلی بین‌المللی و ملی طبقه‌بندی می‌شوند که انتخاب پسوند مناسب نیز متاثر از حوزه فعالیت وب سایت و نظر شخصی شما خواهد بود. مثلا com. نمونه‌ای از پسوند بین‌المللی و ir. نمونه‌ای از پسوند ملی ایران است.حال که با مفهوم دامین حرفه ای چیست آشنا شدید .

دامین حرفه ای

دامین حرفه ای آغاز راه دیجیتالی شدن کسب و کار

فراموش نکنید که هر وب سایت نیاز به یک دامین حرفه ای منحصر به فرد دارد. لذا امکان ثبت دامنه اینترنتی که قبلا ثبت شده و تحت مالکیت دیگری باشد را نخواهید داشت. دامنه‌ها از طریق آدرس IP برگرفته از “Internet Protocol Address” به میزبانی وب شما متصل می‌شوند.

هر هاست با یک آدرس IP در دنیای اینترنت شناخته می‌شود. آدرس IP ها از طریق سرویسی به نام DNS یا Domain Name System که مقدار آن از طرف شرکت هاستینگ به شما اعلام خواهد شد، روی دامنه شما تعریف می‌شوند.

تفاوت هاست و دامین و یا دامنه چیست؟

این سوالی است که اکثر افرادی که تازه با دنیای اینترنت آشنا شده‌اند و قصد راه ‌اندازی سایت دارند برایشان مطرح می‌شود و اگر شما هم یک کاربر ابتدایی هستید بهتر است بدانید هاست چیست و چه فرقی با دامین حرفه ای دارد. در این مقاله نکاتی درباره هاست و دامین ذکر خواهیم کرد.

تفاوت هاست و دامین با تعریف آنها مشخص می‌شود:

هاست : Host به فضایی گفته می‌شود که داده ‌ها و کدهای وب‌سایت بر روی آن قرار می‌گیرند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم میکند.
این فضا توسط شرکت‌های هاستینگ بر روی سرورهایشان ایجاد شده و به مشتریان اجاره داده می‌شود.
برخی از خصوصیاتی که در هنگام اجاره سرویس هاستینگ باید به آن توجه داشت  باشیم عبارت اند از :
o میزان فضا:(Quata) مثلا 100 مگابایت، 1 گیگابایت، …
o نوع هاست : ویندوز یا لینوکس
o کشوری که سرور هاستینگ در آن قرار دارد.
o تعداد اکانت‌های ایمیل
o میزان پهنای باند: (bandwidth) حجم اطلاعاتی که در یک ماه می‌توان ارسال و دریافت کرد.
o پشتیبانی از زبان‌های برنامه نویسی : مثل PHP, ASP و …

دامین : دامین یا دومین (domain )به نامی گفته می‌شود که وب‌سایت از طریق آن قابل دسترس خواهد بود. مثلا شما برای ورود به سایت شرکت تک شارک باید در نوار آدرس مرورگر خود techsharks.af را تایپ کنید تا وارد این سایت شوید، که به techsharks.af دامین گفته می‌شود.
دامین‌ها از دو بخش تشکیل شده‌اند، Name و tld . در مثال بالا techsharks نام دامنه و .af. که در انتهای دامین قرار دارد tld است. (به tld پسوند دامین نیز گفته می‌شود)
برخی پسوندهای متداول عبارت اند از : com , net , org , af , …

برای ثبت دامین حرفه ای می‌بایست از طریق شرکت‌هایی که خدمات ثبت دامین ارائه می‌دهند اقدام کنید و به این نکته توجه داشته باشید که دامین ها نیز مانند هاست تاریخ انقضا دارند! بدین معنی که صاحب دامین می‌بایست دامنه را در دوره زمانی مشخص (1 سال، 5 سال، …) تمدید کند.

یک دامین حرفه ای از سه جزء اصلی تشکیل می‌شود:

1. پروتکل: معمولا هر سایتی می‌تواند از دو پروتکل http و https استفاده کند. پروتکل https برای سایت‌های فروشگاهی و سایت‌های پرداخت اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البتّه از سال ۲۰۱۸ گوگل پیشنهاد داده که همه سایت‌ها با خرید گواهینامه‌های SSL از این پروتکل استفاده کنند. بسیاری از سئوکاران معتقدند داشتن SSL و استفاده از پروتکل https بر روی سئو تاثیر مثبتی خواهد داشت.
2. نام دامنه: این همان قسمتی است که ما به دنبا انتخاب آن هستیم و برای هر سایتی منحصربفرد می‌باشد.
3. پسوند دامنه: پسوند را با توجه به حوزه کاری و نوع فعالیتمان انتخاب می‌کنیم. مهمترین پسوندهای مورد استفاده در ایران عبارتند از:
1. .ir
2. .com
3. .net
4. .edu
5. .org
6. .ac



شنبه, مارس 6, 2021

« بازگشت